Visitors

http://www.geovisites.com/pt/directory/artes_artes-plasticas.php

10 Temmuz 2014 Perşembe

Sanatçılardan Soma İçin Gönüllü Ordusu

İzmir Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda Ağustos'da gerçekleştirilecek konserle Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerin çocuklarına destek olunacak. Çocuklarla atölye çalışmaları da yapılacak İzmir Müzisyenler Derneği'nin çatısı altında, İstanbul'dan Yaşam İçin Sanat Gönüllüleri işbirliği ile 1 ve 2 Ağustos'da Bornova'da yer alan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda bir konser gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamada konserin Soma'da yaşanan iş cinayetinde ölen ve yaralanan maden işçilerinin ve yakınlarının çocukları için Eylül 2014-Haziran 2015 arasında düzenli ve yaygın bir şekilde kültür-sanat çalışmaları yapılacağı belirtildi. Bu çalışmalarda İzmir, İstanbul ve Ankara'dan gönüllü kişi ve gönüllü sanatçıların da yer alacağına değinilerek bir gönüllü ordusu oluşturulacağına vurgu yapıldı.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Uzun bir zaman dilimini kapsayacak çalışmalarda fotoğrafçılık, ritm, müzik derslerinden şiir atölyelerine, resim, dans, drama, el sanatları, seramik, heykel ve kültürel sportif etkinliklere kadar birçok alanda sanatın Soma'da Kınık'ta, Savaştepe'de Elmadere'deki çocuklarla buluşturmanın amaçlandığına dikkat çekilerek şöyle denildi: "Bu konser etkinliğiyle yapacağımız çalışma hakkında İzmir'de bir duyarlılık oluşturmak, Soma'da, Şırnak'ta ve ülkemizin dört bir yanında yaşanan iş cinayetlerine, iş ve can güvenliğinden yoksun çalışmaya, taşeronlaştırmaya karşı bir farkındalık oluşturmak, Soma'da yaşanan iş cinayetlerinden kaynaklanan mağduriyetlere dikkat çekerek unutturmamak, toplumsal dayanışmanın önünü açmak gibi bir amacımız var. Yapacağımız konser etkinliğine katkı sunmak isteyen, sonrasında Soma'da yapılacak çalışmalara gönüllü olarak katılmak isteyen arkadaşlar için iletişim numarası: 507 533 19 39."

İMECE KÜLTÜRÜ
İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, bu etkinlik ile toplumsal dayanışmayı güçlendirmek istediklerini söyledi. Toplulumuzda var olan imece kültürünü de canlandırmak istediklerini belirterek şöyle dedi: "Yaşanan facialardan sonra maddi boyutta yardımlar söz konusu oluyor. Ancak bir de işin manevi boyutu var. Hayatını kaybeden maden işçilerinin çocukları ile atölye çalışmaları yaparak onların yaşamla olan bağlarını güçlendirmek istiyoruz. Yaşananlara farkındalık yaratmak, yabancılaşmayı önlemek de amacımız. Böylelikle bu faciaların bir daha yaşanmamasını sağlayabiliriz. Bu anlamda psikologlarla da işbirliği içinde çalışacağız."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder