Visitors

http://www.geovisites.com/pt/directory/artes_artes-plasticas.php

15 Mayıs 2015 Cuma

"ALİ İSMAİL / Emri Kim Verdi?"

Gezi direnişinin 2. yıldönümüne doğru...
Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, Şirin Payzın'ın programında, kaleme aldığı "ALİ İSMAİL / Emri Kim Verdi?" kitabında anlattığı Ali İsmail Korkmaz cinayeti ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Gezi olayları sırasında Eskişehir'de polisler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili önemli haberlere imza atan Saymaz, yeni kitabında Korkmaz'ın ölümüne neden olan olaylar zincirini ve bu cinayeti örtmek için yapılanları anlatıyor.
Saymaz, Twitter hesabından "ALİ İSMAİL / Emri Kim Verdi?" kitabını yazarken katkılarını esirgemeyen Korkmaz ailesine, Ali İsmail dava komitesine teşekkür ederken, kitabın gelirinin yarısının Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na bağışlandığını duyurdu.
8 Mayıs'ta raflardaki yerini alan kitabın tanıtım metni:
"Ali İsmail Korkmaz, dört polis ve dört sivilin tesadüfi saldırısının değil, Eskişehir'de 31 Mayıs 2013'de başlayıp 3 Haziran'da son bulan örgütlü bir şiddetin kurbanı oldu. Sanıkların savunmalarından muhafazakâr ve milliyetçi oldukları görülüyordu. Ama daha önemlisi, dönemin başbakanından ilham almış, onun koruması ve teşviki altında çalışmışlardı. Bu nedenle, sanık polis Mevlüt Saldoğan, mahkemede "Gezi darbe ise, ben darbeyi bastırdım" demek cüretini gösteriyordu. Ali İsmail'e tuzak kuran siviller ise Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yüzde elliyi evde zor tutuyoruz" dediği kitlenin parçasıydılar. Türkiye'nin en başarılı gazetecilerinden biri olan İsmail Saymaz bu kitabında, tek "suçu" polis şiddetinden kaçmak olan Ali İsmail'in ölümüne neden olan olaylar zincirini ve bu cinayeti örtmek için oluşturulan örgütlenmeyi bir detektif titizliğiyle, en ince detayına kadar inceliyor. "Emri kim verdi?" sorusunun yanıtını "düşman ceza hukuku"nu yürürlüğe koyan güç ve zihniyette aramamız gerektiğini gösteriyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder