Visitors

http://www.geovisites.com/pt/directory/artes_artes-plasticas.php

6 Nisan 2015 Pazartesi

Soma Maden Faciası Davasında İlk Duruşma 13 Nisan'da...

Manisa Barosu Soma Temsilcisi Mustafa Çoban, Soma'daki maden faciasıyla ilgili 13 Nisan'da başlayacak duruşmanın 27 Nisan'a kadar kesintisiz süreceğini, 8 tutuklu sanığın sorgularının bulundukları cezaevlerinden görüntülü bağlantıyla yapılacağını söyledi. 
Çoban, 13 Mayıs 2014'de 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasıyla ilgili davanın, 13 Nisan'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacağını anımsattı. 
Mustafa Çoban, "Duruşma hazırlık zaptına göre 13 Nisan'da başlayacak duruşma 27 Nisan'a kadar kesintisiz bir şekilde devam edecektir. 27 Nisan itibarıyla mahkeme tekrar bir değerlendirme yapacak" dedi. 
"Duruşmaya tutuklu sanıklar getirilmeyecek" 
İddianamede 8'i tutuklu 45 şüphelinin sanık, 487 madenci yakınının da mağdur olarak yer aldığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu: 
"13 Nisan'daki süreç ile ilgili nasıl bir yolun izleneceğini 8 Mart tarihli duruşma zaptından anlıyoruz. O hazırlık zaptına göre 8 tutuklu sanık duruşmalara getirilmeyecek. Sistem üzerinden bulundukları cezaevlerine görüntülü bağlantı kurularak ifadeleri alınacak, sorguları yapılacak. Süreç bu şekilde işleyecek. Duruşmaya tutuklular getirilmeyecek. 
Sürecin hızlı geçmesi adına 487 mağdur aile yakını için bulundukları il, ilçenin mahkemelerine talimat yazılarak ifadeleri orada alınacak. Bu süreç başladı. Mahkemeye şu an ifadesi alınanların evrakları gelmeye başladı." 
Çoban, Manisa Barosu olarak davanın sonuna kadar takipçisi olduklarını kaydetti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder