Visitors

http://www.geovisites.com/pt/directory/artes_artes-plasticas.php

1 Nisan 2015 Çarşamba

Karartılmış 31 Mart 2015 Üzerine...

Sami Elvan; 14 yaşındaki oğlunu polis katletti, eşi meydanlarda ülkenin Başbakanı tarafından yuhalatıldı... Berkin'in babası Sami Elvan, rehine alınan savcı için adeta canını dişine taktı...
31 Mart 2015 saat 10:36'da Türkiye'nin büyük bir bölümünde elektriklerin kesildiği, ulaşımın, iletişimin, yaşamın tüm yurtta felç olduğu anlarda İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde detayları elektrik kesintisinin sona ermesine istinaden çok sonra ortaya çıkan sıcak saatler yaşandı.
Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKC tarafından odasında rehin alınmasını Berkin'in babası Sami Elvan 'kan kanla yıkanmaz' diye yorumladı.
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Berkin'in babası Sami Elvan ile telefonda görüştüğünü yazdı. Aygün, Sami Elvan'ın "Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz" dediğini aktardı.
Berkin Elvan hesabından da açıklama yapan Sami Elvan, "Ben Sami Elvan! Kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyorum. Sadece adalet istedim bugüne kadar ve sadece adil bir yargılama istiyorum" diye yazdı.
Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi'nin altıncı kattaki odasında rehin alan DHKC, saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse kendisini öldüreceklerini duyurmuştu.
Ancak devlet, baba Elvan kadar sağduyulu olmadı. Adliye içinde özel harekâtçılar tarafından düzenlenen operasyon sonucunda iki eylemci ve Savcı Kiraz hayatını kaybetti.

http://birgun.net/news/view/baba-sami-elvan-savci-serbest-birakilmali-kan-kanla-yikanmaz/15915
*****
ÇAĞLAYAN SORULARI:
1- Dün gece yaşanan ve üç insanın ölümüyle biten 'operasyon' hayat kurtarma amaçlı mıdır, yoksa 'yargısız infaz' mıdır?
2- Savcı içerideyken odayı bombalayarak yoğun silahlarla taramak 'başarılı bir operasyon' olarak görülebilir mi?
3- Sadece odadakilerin yaşamını kaybetmiş oluşu, aslında iki taraflı bir olay olmadığını, tek yanlı bir silah kullanımı gerçekleştiğini mi göstermektedir? 
4- Demokratik bir devletin görevi, 'terörist' olarak görülse dahi suç işleyen kişileri öldürmek midir, yoksa sağ yakalayıp yargıya teslim etmek mi? 
5- Irak'ta rehin alınan Konsolosluk görevlileri için IŞİD ile 101 gün 'müzakere' yürüten AKP, amaçları sadece 'Berkin'i vuran polislerin isminin açıklanması' olan iki gence niçin 1 gün bile tahammül edememiştir?
6- Çağlayan baskınını IŞİD, El Nusra veya El Kaide tipi bir örgüt yapsaydı Erdoğan-Davutoğlu ikilisi acaba böyle bir tavır alır mıydı?
7- Son olarak dün oda basıldığı anda aslında kimin kurşunlarıyla öldüğünü herkesin tahmin ettiği merhum savcı Mehmet Selim Kiraz'ın kurtarılmasına yönelik gerçekte başından beri hiç bir çaba harcanmamış mıdır? 
Hüseyin Aygün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder