Visitors

http://www.geovisites.com/pt/directory/artes_artes-plasticas.php

3 Haziran 2014 Salı

Soma Maden Faciası İle İlgili Yeni Suç Duyurusu

“Taksirle Değil, Olası Kasıtla Öldürme”
Halkevleri Hukuk Dairesi, Soma’da yüzlerce maden işçisinin yaşamını yitirdiği katliama yol açan kusurların çalışanlar tarafından günler önce ve defalarca işveren yetkililerine bildirildiğine dikkat çekerek, sorumluluğu bulunanların “taksirle” değil “kasten” öldürmek suçundan yargılanması gerektiğini belirtip yeni bir suç duyurusunda bulundu.
Soruşturmayı yürüten savcılar arasında yer alan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, “Şüphelilerin üzerine atılı bulunan suç bu aşamada, Türk Ceza Kanunu’nun 85/2 maddesinde düzenlenen taksirle birden fazla kimsenin ölüm ve yaralanmasına yönelik eylem olarak vasıflandırılmıştır” demiş, bu da tepki çekmişti.
Av. Bengül Berber, Av. Kazım Erkut Güzel ve Av. Aziz Aytaç tarafından Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen ek dava dilekçesinde, madende yaşamını yitiren teknisyen Ergün Sidal’in katliam öncesi uyarılarına ilişkin diğer işçiler tarafından yapılan aktarım ve ifadelere yer verilirken, Yargıtay’ın 2009’da 19 madencinin öldüğü Bursa Mustafakemalpaşa’daki maden kazasında iş güvenliği açısından gerekli önlemleri almayan yetkililerin “olası kasıtla öldürme” suçundan yargılanmaları gerektiğine ilişkin 14 Kasım 2013 tarihli ilamı da emsal olarak gösterildi.
Soma’da yeni suç duyurusu: “Taksirle değil, olası kasıtla öldürme”
Bugün (3 Haziran) yapılan suç duyurusunda asıl işveren olduğu için Türkiye Kömür İşletmeleri yetkilileri, gerekli denetimi yapmadığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ve müfettişleri, madeni TKİ’nin taşeronu olarak işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ve diğer şirket yetkilileri ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin yargılanması isteniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder